Hvad betyder bronkier i medicinske termer?
Hvad betyder bronkier i medicinske termer?

Video: Hvad betyder bronkier i medicinske termer?

Video: Hvad betyder bronkier i medicinske termer?
Video: The bronchial tree | Advanced respiratory system physiology | Health & Medicine | Khan Academy 2024, September
Anonim

bronkier . Flertal af bronkier , de store luftkanaler, der fører fra luftrøret til lungerne. Det bronkier er beklædt med cilierede søjleformede celler og slimceller, der er designet til at befri lungerne for partikelrester og indesluttet i muskler og brusk.

På denne måde, hvad betyder bronchus i medicinske termer?

Medicinsk definition af Bronchus Bronchus : Et stort luftrør, der begynder ved enden af luftrøret og forgrener sig til lungerne. Støttevæggene i bronchus består af en del af brusk.

Derudover, hvad er bronkiernes funktion? Bronkierne, entydigt kendt som en bronchus, er forlængelser af luftrøret, der transporterer luft til og fra lunger . Tænk på dem som motorveje til gasudveksling, hvor ilt går til lunger og kuldioxid forlader lunger gennem dem. De er en del af den ledende zone i luftvejene.

Hvad betyder det endvidere at være bronkial?

bronchial (BRON-kee-ul) At skulle gøre med bronkier , som er lungernes større luftpassager, herunder dem, der fører fra luftrøret (luftrøret) til lungerne og dem i lungerne. Forstørre. Anatomi i luftvejene, der viser luftrøret og begge lunger og deres lober og luftveje.

Hvordan ser bronkierne ud?

Luftrøret strækker sig fra nakken og deler sig i to hoveddele bronkier der deler sig til lungerne. De er ligesom bagagerummet på bronkial træ. Det bronkier er strukturelt svarende til luftrøret, som de er opdelinger fra det. Det bronchi er foret med den samme type slim, som beklæder resten af luftvejene.

Anbefalede: