Hvorfor er hjerteudbyttet højt i septisk chok?
Hvorfor er hjerteudbyttet højt i septisk chok?

Video: Hvorfor er hjerteudbyttet højt i septisk chok?

Video: Hvorfor er hjerteudbyttet højt i septisk chok?
Video: Þjóðhátíð Í Eyjum - Geirmundur V & Eyjólfur K {+ Texti} {Þjóðhátíðarlag 1991} 2024, Juni
Anonim

I første omgang udvides arterier og arterioler, hvilket reducerer perifer arteriel modstand; hjerteoutput stiger typisk. Denne fase er blevet omtalt som varm chok . Selv på scenen af øget hjertevolumen , vasoaktive mediatorer får blodgennemstrømningen til at omgå kapillærudvekslingsbeholdere (en distributiv defekt).

Med hensyn til dette, hvorfor er hjertefrekvens høj ved sepsis?

Takykardi er et almindeligt træk ved sepsis og angiver en systemisk reaktion på stress; det er den fysiologiske mekanisme, hvorved hjertets output, og dermed ilttilførslen til væv, er øget . Efterhånden som vævshypoperfusion opstår, bliver luftvejene sats stiger også for at kompensere for metabolisk acidose.

For det andet, hvordan fører sepsis til septisk chok? Septisk chok er en alvorlig og potentielt dødelig tilstand, der opstår når sepsis fører til livstruende lavt blodtryk. Sepsis udvikler sig, når kroppen har en overvældende reaktion på infektion. De vilje har brug for medicin kaldet vasopressorer for at holde deres blodtryk højt nok til at få blod til deres organer.

Deraf, hvad fører til septisk shock?

Septisk chok er en livstruende tilstand, der sker, når dit blodtryk falder til et farligt lavt niveau efter en infektion. Enhver type bakterier kan forårsage infektionen. Svampe som candida og vira kan også være en årsag, selvom det er sjældent. I første omgang kan infektionen at føre til en reaktion kaldet sepsis.

Påvirker sepsis dit hjerte?

Som sepsis forværres, blodgennemstrømning til vitale organer, som f.eks din hjerne, hjerte og nyrer, bliver svækket. Sepsis kan får også blodpropper til at dannes din organer og ind din arme, ben, fingre og tæer - hvilket fører i varierende grad af organsvigt og vævsdød (koldbrand).

Anbefalede: