Hvorfor er arterier elastiske?
Hvorfor er arterier elastiske?

Video: Hvorfor er arterier elastiske?

Video: Hvorfor er arterier elastiske?
Video: Elastiske blodkar er afgørende for kredsløbet og hjertesundheden - endotelcellernes betydning 2024, September
Anonim

Fordi arterier er de første kar, som hjertet pumper blod igennem, oplever de det højeste blodtryk, så de har tykke elastisk vægge til at modstå det høje tryk. Lille arterier , såsom arterioler, er mindre elastisk og har mere glat muskel end den større arterier.

På denne måde, hvad er funktionen af elastiske arterier?

An elastisk arterie (udfører pulsåre eller ledning pulsåre ) er en pulsåre med mange kollagen- og elastinfilamenter i tunica -medierne, hvilket giver den mulighed for at strække som reaktion på hver puls.

Desuden, hvorfor arterie er elastisk og sej? arterier transportere blod væk fra hjertet ved højt tryk. På grund af det høje tryk, der udøves arterier de har tykke vægge af glat muskulatur dækket af en hårdt ydre lag af fibrøst bindevæv. Det elastisk lag inden for pulsåre vægge udvides med hver bølge.

Spørgsmålet er også, hvorfor er vener mindre elastiske end arterier?

Men i modsætning til arterier , venetrykket er lavt. Vener er tyndvæggede og er mindre elastisk . Denne funktion tillader vener at holde en meget høj procentdel af blodet i omløb. Venesystemet kan rumme et stort volumen blod ved relativt lave tryk, en funktion kaldet høj kapacitans.

Hvad er eksempler på elastiske arterier?

elastiske arterier (histologi) Elastiske arterier er dem tilpasset til at modtage blod ved moderat til højt tryk tæt på hjertets udstrømningskanaler. Eksempler omfatter aorta, pulmonal trunk og hovedgrenene af aortabuen.

Anbefalede: