Hvad står ITP for?
Hvad står ITP for?

Video: Hvad står ITP for?

Video: Hvad står ITP for?
Video: Dét betyder ITP 2.1 og 2.2 for dig og online marketing (Intelligent Tracking Prevention) 2024, Juli
Anonim

Idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP) er en blødningsforstyrrelse. "Idiopatisk" betyder, at årsagen til tilstanden er ukendt. "Trombocytopenisk" betyder, at blodet ikke har nok blodplader. (Trombocytter kaldes også trombocytter.)

Er ITP livstruende heri?

For de fleste børn og voksne, ITP er ikke en seriøs eller liv - truende tilstand. Spids ITP hos børn går ofte over af sig selv inden for et par uger eller måneder og vender ikke tilbage. De fleste mennesker, der har kronisk ITP kan stoppe behandlingen på et tidspunkt og opretholde et sikkert antal blodplader.

Hvad betyder ITP også? Idiopatisk trombocytopenisk purpura er en immunsygdom, hvor blodet ikke størkner normalt. Denne tilstand kaldes nu mere almindeligt som immuntrombocytopeni ( ITP ). ITP kan forårsage overdreven blå mærker og blødning. Et usædvanligt lavt niveau af blodplader eller trombocytter i blodet resulterer i ITP.

På denne måde, hvad er årsagerne til ITP?

Immun trombocytopeni opstår normalt, når dit immunsystem fejlagtigt angriber og ødelægger blodplader, som er cellefragmenter, der hjælper blodpropper. Hos voksne kan dette udløses af infektion med HIV, hepatitis eller H. pylori - den type bakterier, der årsager mavesår.

Kan ITP blive til leukæmi?

Det tror vi for det meste ITP gør ikke føre til problemer i fremtiden. ITP gør ikke vende sig til en mere alvorlig blodsygdom, som leukæmi eller aplastisk anæmi. Det er normalt ikke et tegn på, at deres barn vilje senere udvikle andre autoimmune tilstande, såsom systemisk lupus erythematosus (SLE eller "lupus").

Anbefalede: