Hvor er det ru endoplasmatiske retikulum placeret?
Hvor er det ru endoplasmatiske retikulum placeret?

Video: Hvor er det ru endoplasmatiske retikulum placeret?

Video: Hvor er det ru endoplasmatiske retikulum placeret?
Video: Лечение послеоперационного хилоторакса: есть ли место клею? Да! (Д.В.Базаров, РНЦХ) 2024, Juni
Anonim

Grov ER findes i hele cellen, men densiteten er højere nær kernen og Golgi -apparatet. Ribosomer på ru endoplasmatisk retikulum kaldes 'membranbundet' og er ansvarlige for samlingen af mange proteiner. Denne proces kaldes oversættelse.

Hvad angår dette, hvorfor er grov ER nær kernen?

Nærheden af grov ER til cellen kerne giver ER unik kontrol over proteinbehandling. Det grov ER er i stand til hurtigt at sende signaler til kerne når problemer i proteinsyntese og foldning opstår og derved påvirker den samlede hastighed for proteintranslation.

Hvor er også det glatte endoplasmatiske retikulum placeret? Det glat endoplasmatisk retikulum som det grove endoplasmatisk retikulum er forbundet til atomkonvolutten. Det glat endoplasmatisk retikulum omfatter rørlignende struktur befinde sig nær cellens periferi. Disse tubuli eller rør undertiden forgrener og danner et netværk, der er retikulært i udseende.

Tilsvarende, hvad er den ru endoplasmatiske retikulumfunktion?

Groft endoplasmatisk retikulum er en organel, der findes i eukaryote celler. Dets vigtigste funktion er at producere proteiner . Det består af cisternae, tubuli og vesikler. Cisternae består af flade membranskiver, som er involveret i modifikationen af proteiner.

Findes ru endoplasmatisk retikulum i plante- eller dyreceller?

Det ru endoplasmatisk retikulum (RER) er til stede i begge plante og dyreceller . Det spiller en rolle i proteinproduktion og forarbejdning. Det kaldes ru ”På grund af tilstedeværelsen af membranbundne ribosomer på overfladen. RER er til stede hele vejen igennem celle men densiteten er højest nær kernen og golgikroppen.

Anbefalede: