Hvor ofte skal der tages nyfødte vitale tegn?
Hvor ofte skal der tages nyfødte vitale tegn?

Video: Hvor ofte skal der tages nyfødte vitale tegn?

Video: Hvor ofte skal der tages nyfødte vitale tegn?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний) 2024, Juni
Anonim

Vitale tegn for spædbarnet inkluderer puls, åndedræt og temperatur. I første omgang vitale tegn overvåges hver halve time de første to timer efter fødslen. Efter stabilisering, nyfødt vurderinger herunder vitale tegn forekommer hver fjerde til otte timer.

Hvad er normale vitale tegn for en nyfødt i denne forbindelse?

Selvom der kan være variationer i betragtning af et barns generelle tilstand, er de gennemsnitlige vitale tegn for et spædbarn: hjerte sats (nyfødt til 1 måned): 85 til 190, når den er vågen. hjerte sats (1 måned til 1 år): 90 til 180, når den er vågen. åndedrætsorganer sats : 30 til 60 gange i minuttet.

Hvorfor anbefales det ligeledes at udkultere den nyfødte puls i 1 helt minut? Typisk, apikal puls tages for en fuldt minut for at sikre nøjagtighed; Dette er især vigtigt hos spædbørn og børn på grund af den mulige tilstedeværelse af sinusarytmi. På auskulterende det apikale puls , vil du høre lydene "lub dup" - dette tæller som en slå.

Ved også, hvad er det normale blodtryk for en nyfødt baby?

Gennemsnittet blodtryk i en nyfødt er 64/41. Gennemsnittet blodtryk i en barn 1 måned til 2 år er 95/58. det er normal for at disse tal kan variere.

Hvad er et normalt iltniveau for en nyfødt?

Pulsoximetri måler iltindholdet i blodet ved at placere en lille sonde på en nyfødtes hånd og fod. En læsning af 95 procent til 100 procent er normalt for en sund baby, men et iltmætningsniveau i blodet under 95 procent kan kræve yderligere test for at kontrollere et hjerteproblem.

Anbefalede: