Hvad betragtes som dybe vener?
Hvad betragtes som dybe vener?

Video: Hvad betragtes som dybe vener?

Video: Hvad betragtes som dybe vener?
Video: Understanding Deep Vein Thrombosis (DVT) 2024, Juni
Anonim

EN dyb vene er en vene det er dyb i kroppen. Dette står i kontrast til overfladisk vener der er tæt på kroppens overflade. Dybe vener er næsten altid ved siden af en arterie med samme navn (f.eks. lårbenet vene er ved siden af lårarterien). Tilsammen bærer de langt størstedelen af blodet.

Hvilke vener betragtes i denne forbindelse som dybe vener?

Dybe vener - De dybe vener i den øvre ekstremitet omfatter de parrede ulnar-, radiale og interosseøse vener i underarmen; parrede brachialårer i overarmen; og aksillær vene.

Efterfølgende er spørgsmålet, om basilikumvenen er overfladisk eller dyb? Basilikumvenen er en stor overfladisk vene af øvre lem der hjælper med at dræne dele af hånd og underarm.

Spørgsmålet er også, hvad er de dybe vener i benet?

Det dybe vener er placeret under dyb fascia i underekstremiteten. Det meste af dybe vener af underekstremiteten er binære, og de ledsager de tilsvarende arterier, der deler deres navn, dog popliteal vene er en enkelt stamme, såvel som dens fortsættelse, lårbenet vene.

Er lårbenet dybt?

Især lårbensåre er klinisk a dyb vene , hvor dyb vene trombose indikerer antikoagulant eller trombolytisk behandling, men adjektivet "overfladisk" får mange læger til fejlagtigt at tro, at det er en overfladisk vene , hvilket har resulteret i patienter med lårben trombose nægtes korrekt behandling.

Anbefalede: