Hvad er Lissauer -traktaten?
Hvad er Lissauer -traktaten?

Video: Hvad er Lissauer -traktaten?

Video: Hvad er Lissauer -traktaten?
Video: The relevance of Lissauer’s tract to spinal cord injuries 2024, Juni
Anonim

72616. Anatomiske udtryk for neuroanatomi. Det posterolaterale traktat (fasciculus af Lissauer , Lissauer's traktat , traktat af Lissauer , dorsolateral fasciculus, dorsolateral traktat , zone af Lissauer ) er en lille streng beliggende i forhold til spidsen af den bageste søjle tæt ved indgangen til de bageste nerverødder.

Udover dette, hvad er en stigende kanal?

Det stigende traktater henvise til det neurale stier hvorved sensorisk information fra de perifere nerver overføres til hjernebarken. I nogle tekster, stigende traktater er også kendt som somatosensorisk stier eller systemer.

Hvad er endvidere ansvaret for den spinoretiske kanal? Det spinoreticular kanal er en stigende vej i rygmarvens hvide stof, placeret tæt på siden spinothalamisk kanal . Det traktat er fra rygmarv til retikulær dannelse- til thalamus. det er ansvarlig for automatiske reaktioner på smerter, f.eks. i tilfælde af skade.

Hvad bærer den spinothalamiske kanal følgelig?

Det spinothalamisk kanal består af to tilstødende veje: forreste og laterale. Det forreste spinothalamisk kanal bærer oplysninger om rå berøring. Den laterale spinothalamisk kanal formidler smerter og temperatur. I rygmarven er spinothalamisk kanal har somatotopisk organisation.

Hvilken kanal er let berøring?

Forreste spinothalamic traktater bære let berøring fornemmelse for thalamus. Spinocerebellar traktater bære fælles position og bevægelsesfornemmelser til lillehjernen.

Anbefalede: