Hvad bruges en lårbenslinje til?
Hvad bruges en lårbenslinje til?

Video: Hvad bruges en lårbenslinje til?

Video: Hvad bruges en lårbenslinje til?
Video: Elsa føder baby 2024, Juni
Anonim

EN lårbenslinje er et fleksibelt rør, der sættes i en stor vene i lysken. det er Brugt til opsamling af stamceller fra din blodbanen og har to 'lumen' eller porte. Et lumen er Brugt for at trække blod ud for at udtrække stamceller, og det andet for at returnere blod. EN lårbenslinje er kun egnet til kortvarig brug.

Hvad bruges et lårkateter på denne måde til?

Følgende er almindeligt accepterede indikationer for lårben venøs kateter placering: Nødvenøs adgang under hjerte -lungeredning (CPR), idet den giver en hurtig og pålidelig vej for administration af lægemidler til centralcirkulationen af patienten ved hjertestop.

Hvor lang tid varer lårbenslinjen ligeledes? Generelt, lårben venekanylering er ikke foretrukket, fordi lysken stedet er svært at holde ren og patientens ambulation er svært. Disse linjer bør ikke opbevares i mere end 24 til 48 timer. Sygeplejersker skal overvåge stedet for blødning, infektion og hæmatom.

Så er en lårbenslinje en central linje?

Diagram, der viser en ikke-tunneleret central linje indsat i den højre subklaviske vene. Katetre kan placeres i vener i nakken (indre halsåre), bryst (subklavisk vene eller aksillær vene), lyske ( lårben vene) eller gennem vener i armene (også kendt som en PICC linje eller perifert indsat central katetre).

Hvad bruges en central linje til?

EN central venekateter, også kendt som a central linje , er et rør, som læger placerer i en stor vene i nakken, brystet, lysken eller armen for at give væske, blod eller medicin eller for hurtigt at foretage medicinske tests. Central venekateter er vigtige i behandlingen af mange tilstande, især på intensivafdelinger (ICU'er).

Anbefalede: