Hvad betyder høje pladeepitelceller i urinen?
Hvad betyder høje pladeepitelceller i urinen?

Video: Hvad betyder høje pladeepitelceller i urinen?

Video: Hvad betyder høje pladeepitelceller i urinen?
Video: Blærebetændelse og FLUTD hos katte. Spørg Dyrlægen om urinvejsinfektion 2024, Juni
Anonim

EN urin testen kan vise, at du har "få", "moderate" eller " mange ” epitelceller i din urin . Det er normalt at have en til fem pladeepitelceller om høj strømfelt (HPF) i din urin . At have et moderat antal eller mange celler kan angive : en gær eller urin tarminfektion (UTI) nyre- eller leversygdom.

I betragtning af dette, betyder pladeceller i urinen kræft?

Symptomer på blære Kræft ( Pladecelle Blærekarcinom) Blod i urin gør ikke altid angive blære Kræft , og blærebetændelse (betændelse i blæren) er en meget almindelig årsag . Imidlertid bør alle patienter antages at have Kræft (og undersøges korrekt), indtil andet er bevist.

Er også pladeepitelceller kræft? Det kutane pladecellecarcinom (SCC) er en ondartet hud svulst der stammer fra epitel keratinocytter og viser en vis grad af modning mod keratindannelse. Efter basalen cellekarcinom , det er den anden mest almindelige hudform Kræft.

Er epitelceller i urinen følgelig farlige?

Epitelceller er en type celle der foretager overflader på din krop. De findes på din hud, blodkar, urin kanal og organer. Det er normalt at have en lille mængde epitelceller i din urin . En stor mængde kan indikere en infektion, nyresygdom eller andet alvorlig sygdomstilstand.

Hvad sker der, når epitelceller øges i urinen?

Hos raske individer, epitelceller fra blæren og det ydre urinrør er normalt til stede i urin i små mængder. Mængden af epitelceller i urin stiger når nogen har en urin luftvejsinfektion eller en anden årsag til betændelse.

Anbefalede: