Er IgA nefropati nefritisk eller nefrotisk?
Er IgA nefropati nefritisk eller nefrotisk?

Video: Er IgA nefropati nefritisk eller nefrotisk?

Video: Er IgA nefropati nefritisk eller nefrotisk?
Video: IgA нефропатия, мезангио-пролиферативный гломерулонефрит или болезнь Берже 2024, Juli
Anonim

IgA nefropati (IgAN), også kendt som Bergers sygdom (/b ˈ rˈ e e?/) (Og variationer) eller synfaryngitisk glomerulonefritis, er en nyresygdom (eller nefropati ) og immunsystemet; specifikt er det en form for glomerulonephritis eller en betændelse i nyrens glomeruli.

Efterfølgende kan man også spørge, er glomerulonephritis nefritisk eller nefrotisk?

Glomerulonephritis refererer til en betændelse i glomerulus, som er den enhed, der er involveret i filtrering i nyrerne. Denne betændelse resulterer typisk i en eller begge nefrotisk eller nefritisk syndromer.

Ved også, er du født med IgA -nefropati? IgA nefropati er en af de mest almindelige nyresygdomme, bortset fra dem, der er forårsaget af diabetes eller forhøjet blodtryk. IgA nefropati kan forekomme i alle aldre, selvom det første tegn på nyre sygdom vises oftest, når folk er i teenageårene til slutningen af 30'erne.

Er IgA -nefropati også et nefrotisk syndrom?

IgA nefropati er den mest almindelige form for glomerulonephritis. Nefrotisk syndrom forekommer hos 5-10% af IgA nefropati , (5) selvom to undersøgelser fra Kina rapporterer, at hyppigheden er mere end 30% hos børn. Derudover har Proteinuri vist sig i flere undersøgelser at være en forudsigelse for resultatet i IGA nefropati.

Hvilken blodprøve vil bekræfte glomerulonephritis?

Nyrebiopsi Test for at vurdere din nyrefunktion og foretage en diagnose af glomerulonephritis omfatter: Urin test . EN urinalyse kan vise røde blodlegemer og røde blodlegemer i din urin, en indikator for mulig skade på glomeruli.

Anbefalede: