Hvad er forskellen mellem calcitonin og procalcitonin?
Hvad er forskellen mellem calcitonin og procalcitonin?

Video: Hvad er forskellen mellem calcitonin og procalcitonin?

Video: Hvad er forskellen mellem calcitonin og procalcitonin?
Video: Regulation of Blood Calcium via PTH and Calcitonin 2024, Juli
Anonim

Procalcitonin (PCT) er et peptidforløber for hormonet calcitonin , sidstnævnte er involveret i calciumhomeostase. Niveauet på procalcitonin stiger i en reaktion på en proinflammatorisk stimulus, især af bakteriel oprindelse. Det klassificeres derfor ofte som en akutfasereaktant.

Udover dette er procalcitonin det samme som calcitonin?

Procalcitonin . Procalcitonin (PCT) er et peptidforløber for hormonet calcitonin , syntetiseret af de parafollikulære celler i skjoldbruskkirtlen og involveret i calciumhomeostase. Hovedfunktionen af calcitonin er at reducere calciumabsorptionen af osteoklastiske celler, hvilket øger cirkulerende calciumniveauer.

Hvad bruges procalcitonin -blodprøve på samme måde til? EN procalcitonin test måske Brugt at hjælpe: Diagnostiser sepsis og andre bakterielle infektioner, såsom meningitis. Diagnose nyreinfektioner hos børn med urinvejsinfektioner.

For det andet, hvad angiver et procalcitoninniveau?

Procalcitonin er et stof, der produceres af mange typer celler i kroppen, ofte som reaktion på bakterielle infektioner, men også som reaktion på vævsskade. Det niveau af procalcitonin i blodet kan stige betydeligt ved systemiske bakterieinfektioner og sepsis.

Er procalcitonin forhøjet i virusinfektioner?

Procalcitonin (PCT) er dukket op som en lovende markør for diagnosen bakterielle infektioner fordi højere niveauer af PCT findes ved alvorlig bakterielle infektioner i forhold til virusinfektioner og uspecifikke inflammatoriske sygdomme.

Anbefalede: