Hvor ekskulerer du den apikale puls?
Hvor ekskulerer du den apikale puls?

Video: Hvor ekskulerer du den apikale puls?

Video: Hvor ekskulerer du den apikale puls?
Video: ☀ Тесты ExpressLRS. Фристайл / Задержки / Дальность + аналитика [Happymodel ExpressLRS] 2024, Juli
Anonim

Apikal puls auskulteres med et stetoskop over brystet, hvor hjertets mitralventil bedst høres. Hos spædbørn og små børn er apikal puls er placeret på det fjerde interkostale rum ved venstre midclavikulære linje.

Når man holder dette for øje, hvor finder man den apikale puls?

Det findes på venstre side af brystet i det 5. interkostale rum ved midclavicular -linjen. Det apikal puls er også placeringen af PMI (punkt for maksimal impuls) og er på toppen af hjertet.

Ved også, hvordan tages en apikal radial puls? Det puls ved dit håndled kaldes radial puls . Pedalen puls er på foden, og brachialen puls er under albuen. Det apikal puls er puls over toppen af hjertet, som det typisk høres gennem et stetoskop med patienten liggende på sin venstre side.

Så hvordan finder du hjertets spids?

Det normale spids beat kan palperes i precordium venstre 5. interkostale rum, halv inch tomme til venstre midclavicular linje og 3-4 inches venstre fra venstre kant af brystbenet. Hos børn spids beat forekommer i den fjerde ribbe mellemrum medial til brystvorten.

Hvorfor ville du tage en apikal puls?

Det apikal puls er et mål for hjertefunktion det er afsluttet med at placere et stetoskop ved hjertets spids og tælle for en minut. Det repræsenterer åbning og lukning af ventiler i hjertet. Lub dub er de to lyde hørt, der udgør en hjerteslag.

Anbefalede: