Hvad er et ikke -transmuralt infarkt?
Hvad er et ikke -transmuralt infarkt?

Video: Hvad er et ikke -transmuralt infarkt?

Video: Hvad er et ikke -transmuralt infarkt?
Video: Какие симптомы у инфаркта миокарда? 2024, Juni
Anonim

EN ikke - transmural myokardie infarkt refererer til en myokardie infarkt der ikke involverer hele tykkelsen af myokardiet.

Hvad betyder transmural infarkt, når vi holder dette for øje?

EN transmural MI er kendetegnet ved iskæmisk nekrose af fuld tykkelse af det / de berørte muskelsegment (er), der strækker sig fra endokardiet gennem myokardiet til epikardiet.

Hvad er derudover patologien ved myokardieinfarkt? Myokardieinfarkt ("hjerteanfald") er den irreversible skade på myokardie væv forårsaget af langvarig iskæmi og hypoxi. Dette sker mest almindeligt, når en kranspulsårer bliver tilstoppet efter brud på en aterosklerotisk plak, som derefter fører til dannelsen af en blodprop (koronar trombose).

Bare hvad er forskellen mellem et transmural og subendokardialt infarkt?

Det er derfor subendokardieinfarkt kaldes også myokard uden ST-elevation infarkt (NSTEMI) og mindre almindeligt ikke-Q-bølge myokardie infarkt . I transmural MI, iskæmi i subendokardiet spredes til epikardiet og involverer fuld tykkelse af myokardiet.

Hvad er ST elevation myokardieinfarkt?

ST -segment elevation myokardieinfarkt (STEMI) er udtrykket kardiologer bruger til at beskrive et klassisk hjerteanfald. Det er en type myokardieinfarkt hvor en del af hjertemusklen ( myokard ) er død på grund af forhindring af blodtilførsel til området.

Anbefalede: