Hvad er anderledes ved muscularis externa i maven?
Hvad er anderledes ved muscularis externa i maven?

Video: Hvad er anderledes ved muscularis externa i maven?

Video: Hvad er anderledes ved muscularis externa i maven?
Video: Muscularis Externa | Gastrointestinal Histology 2024, Juli
Anonim

Det muscularis externa har underafdelinger af cirkulært muskellag og langsgående muskellag. Det muscularis externa i maven har et tredje skråt orienteret lag af glat muskel. Denne ændring tillader mave at vende, blande og pummel maden, fysisk nedbryde den til mindre fragmenter.

Under hensyntagen til dette, hvad er usædvanligt ved muscularis externa i maven?

Det er beklædt med et lagdelt pladeepitel og har en fremtrædende muscularis mucosa og tyk muscularis externa . Det muscularis externa af spiserøret er enestående ved at den overgår fra striat til glat muskel over rørets længde. Spiserøret ender i gastro-esophageal junction.

Hvorfor har maven på samme måde tre lag muscularis externa? Lag af mave . Sammentrækningen af denne muskel hjælper med at fordrive indholdet i gastrisk kirtler. Det muscularis externa lag har tre lag af muskler. En indre skrå lag , en midter cirkulær og en udvendig langsgående lag . Sammentrækning af disse muskler lag hjælpe med at bryde mad op mekanisk.

Man kan også spørge, hvordan er muscularis externa i maven ændret quizlet?

Udover de sædvanlige cirkulære og langsgående lag af glat muskel er det også et inderste lag af glat muskel, der løber skråt.

Hvad er de 3 lag i maven?

Lag af mavevæggen, blandt andre, omfatter serosa , muscularis , submucosa , slimhinde . De tre lag af glat muskulatur består af den ydre langsgående, den midterste cirkulære og den indre skrå muskler.

Anbefalede: