Indholdsfortegnelse:

Klør makulopapulært udslæt?
Klør makulopapulært udslæt?

Video: Klør makulopapulært udslæt?

Video: Klør makulopapulært udslæt?
Video: Skin Rash: diagnosis and treatment 2024, Juni
Anonim

EN makulopapulært udslæt ligner røde knopper på en flad, rød hud. Det rødlige baggrundsområde vises muligvis ikke, hvis din hud er mørk. Det udslæt er nogle gange kløende , og det kan vare fra to dage til tre uger afhængigt af årsagen.

Også spurgt, hvilke udslæt klør ikke?

Udslæt uden kløe

  • Virussygdom (såsom skoldkopper, roseola eller mæslinger)
  • Reaktion på medicin eller vaccine (f.eks. Antibiotikumet amoxicillin eller et mæslingsskud)
  • Varme eller soleksponering (såsom varmeudslæt eller solskoldning)
  • En feber over 39,5 ° C (103 ° F) kan forårsage en forbigående lyserød hud, der kan være plettet.

På samme måde klør Zika udslæt? Hvis du får en Zika virus udslæt , kan det forekomme inden for 3 til 12 dage efter en bid fra en inficeret myg. Det udslæt starter ofte på bagagerummet og spredes til ansigt, arme, ben, såler og håndflader. Men i modsætning til disse andre flavivirus udslæt , det Zika udslæt blev rapporteret at være kløende i 79 procent af tilfældene.

Hvad angår dette, hvad er et makulopapulært udslæt?

EN makulopapulært udslæt er en type udslæt kendetegnet ved et fladt, rødt område på huden, der er dækket med små sammenflydende bump. Det kan kun forekomme rødt hos lysere mennesker. Det er også en almindelig manifestation af en hudreaktion på antibiotika amoxicillin eller kemoterapimedicin.

Hvad er et makulopapulært udslæt billeder?

Det mest karakteristiske træk ved a makulopapulært udslæt er mønsteret af makulaer og papler. En makula er et lille, fladt, rødt område med misfarvning, og en papule er en lille, rød, hævet læsion. Som følge heraf er en makulopapulært udslæt fremstår som røde bump mod en rød baggrund.

Anbefalede: