Hvad er forskellen mellem keratiniseret og ikke -karatiniseret lagdelt pladeepitel?
Hvad er forskellen mellem keratiniseret og ikke -karatiniseret lagdelt pladeepitel?

Video: Hvad er forskellen mellem keratiniseret og ikke -karatiniseret lagdelt pladeepitel?

Video: Hvad er forskellen mellem keratiniseret og ikke -karatiniseret lagdelt pladeepitel?
Video: Keratinized and non-keratinized epithelium | Oral Epithelium 2024, Juni
Anonim

Hudoverfladen (epidermis) er keratiniseret , stærkt så på såler og håndflader. På dette foto er det orange lag (kaldet stratum corneum) keratiniseret lag. Ikke -karatiniseret s.s. epitel har levende celler helt til den frie overflade, mangler denne døde stratum corneum.

Ved også, hvad er forskellen mellem keratiniseret og ikke -keratiniseret epitel?

Keratiniseret epitel er uigennemtrængelig for vand. (1). Ikke - keratiniseret epitel danner slimhinden i mundhulen, svælget og spiserøret. Overfladecellerne på ikke - keratiniseret epitel er levende celler.

Hvad er funktionerne af keratiniseret og ikke -karatiniseret lagdelt pladeepitel? Hvad er funktionerne af keratiniseret og ikke -karatiniseret lagdelt pladeepitel . Beskyt organer og passager. Kertiniseret væv giver både vandtætning og beskyttelse af huden.

Udover ovenstående, hvad er ikke -karatiniseret lagdelt pladeepitel?

Stratificeret pladeepitel . Stratificeret pladeepitel i spiserøret er af nonkeratinizing type (fig. 5.1). Dette består af to til tre lag afrundede basalceller i basalområdet, der er små med et højt atom-: cytoplasmisk forhold og hyperkromatiske kerner.

Hvad betyder ikke -keratiniseret?

Medicinsk Definition af ikke -karatiniseret : ikke markeret ved dannelse af eller omdannelse til keratin eller keratinøst væv: ikke keratinøst ikke -karatiniseret epitel.

Anbefalede: