Kan du spise med en fenestreret trach?
Kan du spise med en fenestreret trach?

Video: Kan du spise med en fenestreret trach?

Video: Kan du spise med en fenestreret trach?
Video: ✅ FRA TREDJE TIL Åttende uge | EMBRYO-PERIODE [2021] 📚 ORGANOGENESIS | GERM LAG 2024, Juli
Anonim

De fleste mennesker med en trakeostomi rør vil være i stand til at spise normalt. Det kan dog føles anderledes hvornår du sluge mad eller væske.

Desuden kan du suge en fenestreret trach?

Sugning med en fenestreret rør bør kun udføres med den ikke- fenestreret indre kanyle in situ, for at sikre korrekt vejledning af sugning kateter ind i luftrøret. Den øverste type af inderrør (nedenunder til højre) har en fenestration i den, hvilket stemmer overens med fenestration i det ydre rør.

Kan du på samme måde spise med en Passy Muir -ventil? Det Passy - Muir ventil hjælper normalt dit barn med at synke. Fordi PMV hjælper luften til at strømme mere naturligt gennem munden, dit barn kan føle mad og væske i halsen, før det vælter over i lungerne. Hvis dit barn spiser gennem munden, skal du suge luftrøret inden det spiser.

Med dette i betragtning, hvorfor skulle du så bruge en fenestreret trach?

Fenestrationer tillade luftstrøm, som derudover til luft lækker rundt om røret, tillader patienten til fonere og hoste mere effektivt. Manchet fenestreret rør er især Brugt hos patienter, der er bliver fravænnet deres tracheostomi, når en periode med manchetinflation og deflation er påkrævet.

Hvor længe kan du leve med tracheostomi?

Din opsving. Efter operationen kan din nakke være øm, og du kan have problemer med at synke i et par dage. Det kan tage 2 til 3 dage at vænne sig til at trække vejret gennem tracheostomi (trach) rør. Du kan forventer at føle sig bedre hver dag, men det kan tage mindst 2 uger at tilpasse sig levende med din trach (sig "trayk").

Anbefalede: