Hvordan tjekker du en PICC -linje?
Hvordan tjekker du en PICC -linje?

Video: Hvordan tjekker du en PICC -linje?

Video: Hvordan tjekker du en PICC -linje?
Video: Hvordan tjekker du dækmønsteret 2024, Juni
Anonim

For at placere PICC linje , en nål indsættes gennem din hud og ind i venen i din arm. Ultralyd eller røntgen kan bruges til at bekræfte placering . Der laves et lille snit i venen, så der kan indsættes et tyndt, hult rør (kateter).

Hvad angår dette, hvordan kontrollerer du placeringen af en PICC -linje?

For at sikre sikker og præcis PICC placering , PICC linjer indsættes ved hjælp af enten ultralyd eller fluoroskopisk billeddannelsesvejledning. Den endelige position af PICC bekræftes af radiologen på et røntgenbillede af brystet, der blev opnået på tidspunktet for proceduren.

Ved også, hvor skal en PICC -linje være på CXR? Langsigtet kateter - PICC linje

  1. Dette perifert indsatte centrale kateter (PICC) er korrekt placeret med sin spids i niveauet for cavo -atrial junction - cirka højden af to hvirvellegemer under carina -niveauet.
  2. Dette betragtes ofte som et foretrukket sted for langtidskateter.

I betragtning af dette, hvad betyder farverne på en PICC -linje?

Alle PICC linjer Jeg har brugt have flere porte, der er normalt farvet. Rødt kan være at trække blod, blåt til IV medicin, en anden port, dvs.: hvid, kan bruges til kemoterapi. Disse kan mærkes, men er det normalt ikke.

Hvor skal en PICC -linje ende?

For at en VAD kan betegnes som a PICC , det skal indsættes i den perifere vaskulatur. En vene i armen er det mest almindelige indsættelsespunkt. For at opfylde definitionen er kateterets distale spids også skal ophøre i superior vena cava, inferior vena cava eller det proksimale højre atrium.

Anbefalede: