Kan du bruge den samme nål to gange til at trække blod?
Kan du bruge den samme nål to gange til at trække blod?

Video: Kan du bruge den samme nål to gange til at trække blod?

Video: Kan du bruge den samme nål to gange til at trække blod?
Video: "Min datter bedøvet, når mine øjne er løftet op!" Øvre ansigtsløftning massage og motion 2024, Juni
Anonim

Engang en nål har været Brugt for en ENKEL venepunktur burde det ikke være Brugt igen. (Eksempel; hvis en venepunktur resulterer i et savn, gøre ikke brug at samme nål at klistre patienten igen. En ny steril nål må være Brugt hver gang). Sterile sprøjter-Sterile sprøjter skal forblive sterile.

Heri kan blodtræknåle genbruges?

I udviklede lande, såsom USA, har man taget det for givet, at sprøjter aldrig skulle være det genbruges , og offentligheden er blevet forsikret om, at der ikke er risiko for smitte under en blodtrækning.

For det andet, kan du trække blod fra den samme vene to gange? Imidlertid, vener er meget sarte og kan blive beskadiget af gentagne blod prøver taget fra samme vene . Hver gang blod er taget fra a vene , det vilje forårsage nogle skader på vene vægge. Det her kan forårsage vene at blive arret og vanskelig at bruge.

Er det på denne måde ok at bruge den samme nål to gange?

Begge nål og sprøjten skal kasseres, når de er blevet brugt. Det er ikke sikker at ændre nål og genbrug sprøjten - denne praksis kan overføre sygdom. En ny, ren nål og ren sprøjte bør altid bruges til at få adgang til medicinen i et flerdosis hætteglas.

Kan du tegne og injicere med den samme nål?

Selvom det ikke anbefales at bruge samme nål og sprøjte til at indtaste mere end en hætteglas med medicin på grund af de ovenfor beskrevne risici, er der omstændigheder, hvor mere end en hætteglas skal muligvis indtastes med samme sprøjte og nål (f.eks. ved rekonstituering af medicin eller vacciner).

Anbefalede: