Hvor stor en procentdel af carotisstenose kræver kirurgi?
Hvor stor en procentdel af carotisstenose kræver kirurgi?

Video: Hvor stor en procentdel af carotisstenose kræver kirurgi?

Video: Hvor stor en procentdel af carotisstenose kræver kirurgi?
Video: Carotis Stenose 2024, Juni
Anonim

Deres resultater, der blev offentliggjort i april 2009, omfattede: Kirurgi er bedst for de fleste patienter med symptomer: Carotis endarterektomi bør stærkt overvejes for symptomatiske patienter med 70 til 99 procent blokering i halspulsåren. Det bør også overvejes for dem med 50 til 69 procent stenose.

Desuden er halspulsårekirurgi farlig?

Operationen har alvorlige risici. CEA kan have alvorlige komplikationer, herunder slag , hjerteanfald og død. Du er mere tilbøjelig til at få komplikationer, hvis du er 75 år eller ældre, eller hvis du har en alvorlig medicinsk tilstand, f.eks.: Diabetes. Alvorlig hjerte- eller lungesygdom.

Ved også, hvad er normal carotisstenose? Carotisstenose er en progressiv indsnævring af halspulsår arterier i en proces kaldet åreforkalkning. Normal raske arterier er fleksible og har glatte indervægge. Når vi bliver ældre, kan hypertension og små skader på blodkarvæggen tillade plak at bygge op.

Tilsvarende bliver det spurgt, hvad er succesraten ved halspulsårekirurgi?

I carotis endarterektomi kirurgi , succes måles ved et fald sats af slagtilfælde. Hos omhyggeligt udvalgte patienter er der et markant reduceret slagtilfælde sats sammenlignet med dem, der ikke gennemgår kirurgi . Afhængigt af hvordan blokeret pulsåre er på tidspunktet for kirurgi , kan denne risikoreduktion være så høj som 16%.

Hvordan rydder de en blokeret halspulsåren?

Åbning a tilstoppet halspulsåren Der er to hovedmåder til at åbne en indsnævret halspulsåren . Endarterektomi involverer fysisk fjernelse af plak indefra halspulsåren . En kirurg laver et snit i nakken for at afsløre pulsåre , klemmer pulsåre , åbner den derefter på langs i området med indsnævring.

Anbefalede: