Hvad opdager en bronchial udfordringstest?
Hvad opdager en bronchial udfordringstest?

Video: Hvad opdager en bronchial udfordringstest?

Video: Hvad opdager en bronchial udfordringstest?
Video: Agrohoroskop fra 23. til 26. marts 2022 2024, Kan
Anonim

Bronchial udfordringstest . EN bronchial udfordringstest er læge prøve bruges til at hjælpe med diagnosen astma. Patienten trækker vejret i forstøvning methacholin eller histamin. Også en DLCO test kan bruges til at skelne mellem astma (normal til høj DLCO) fra KOL (reduceret DLCO).

Hvad betyder en positiv methacholin -udfordringstest med hensyn til dette?

Det udfordringstest anses positiv hvis methacholin forårsager et fald på 20 procent eller mere i din vejrtrækningsevne i forhold til din baseline. EN positiv test tyder på, at dine luftveje er "reaktive" og en diagnose af astma bør overvejes. EN negative test betyder en diagnose af astma er usandsynlig.

For det andet, hvad er en bronkial test? En bronkoskopi er en prøve der giver din læge mulighed for at undersøge dine luftveje. Din læge vil føre et instrument kaldet et bronkoskop gennem din næse eller mund og ned i halsen for at nå dine lunger. Bronkoskopet er lavet af et fleksibelt fiberoptisk materiale og har en lyskilde og et kamera i enden.

Hvad er formålet med en methacholin -udfordringstest heraf?

EN methacholin (meth-a-KOLE-leen) udfordringstest (også kendt som en bronchial eller Provocholine® udfordringstest ) er en vejrtrækning prøve for at se, hvordan dine lunger fungerer. Det bruges til at kontrollere astma (en tilstand, der gør det svært at trække vejret) hos patienter, der har hoste, vejrtrækningsbesvær eller andre vejrtrækningsproblemer.

Hvor lang tid tager en bronkial provokationstest?

1 ½ til 2 timer

Anbefalede: