Hvad er ærternes respirationshastighed?
Hvad er ærternes respirationshastighed?

Video: Hvad er ærternes respirationshastighed?

Video: Hvad er ærternes respirationshastighed?
Video: Cellular Respiration in Germinating Peas 2024, Juli
Anonim

Ifølge eksperimentelle data er det spirende ærter forbruget betydeligt mere ilt i forhold til den ikke-spirende ærter . Det spirende ærter viste næsten et iltforbrug sats på næsten 0,0825 ml/minut (figur 1.0).

Heraf, hvordan puster ærterne?

Det spirende ærter vil producere mest varme. Ærter vil udføre respiration for at frigive den energi, der er nødvendig for vækst, og varmeenergi produceres, da det er en eksoterm reaktion. Det ærter er også dækket af mikrober, som også puste producerer varme.

Hvordan påvirker temperaturen derudover respirationshastigheden i ærter? Det effekt af temperatur på den sats af cellen respiration i ærter er, at jo højere jo temperatur , jo højere jo sats af cellen respiration fordi det kølige vand får enzymerne til at bremse og forårsage cellulære reaktioner respiration at bremse, og derfor respirationshastighed at være langsommere.

Man kan også spørge, hvorfor har spirende ærter en højere respirationshastighed?

Det spire frø vil have en højere sats iltforbrug end de ikke- spire frø, fordi spire frø lever og har brug for ekstra ilt, så de kan vokse, mens ikke- spire frø er ikke nær så aktive og vil ikke puste så meget.

Hvad er normale respirationshastigheder?

Åndedrætsfrekvens : En persons respirationsfrekvens er antallet af vejrtrækninger, du tager i minuttet. Det normal respirationshastighed for en voksen i hvile er 12 til 20 vejrtrækninger i minuttet. EN respirationshastighed under 12 eller over 25 vejrtrækninger i minuttet, mens hvile overvejes abnorm.

Anbefalede: