Hvad er æggestokkens histologi?
Hvad er æggestokkens histologi?

Video: Hvad er æggestokkens histologi?

Video: Hvad er æggestokkens histologi?
Video: Histological Structure of the Ovary 4K 2024, Juli
Anonim

Det æggestokke er små mandelformede strukturer, dækket af en tyk bindevævskapsel - tunica albuginea. Dette er dækket af et simpelt pladebladet mesotel kaldet det germinale epitel. Oocytterne er omgivet af epitelceller og danner follikler.

På denne måde, hvad er den histologiske struktur af æggestokkene?

Overfladen på æggestokke er dækket med membran bestående af en foring af enkelt kuboid-til-søjleformet mesotel, kaldet det germinale epitel. Det ydre lag er æggestokkene cortex, bestående af æggestokkene follikler og stroma imellem dem.

hvorfor har hunner 2 æggestokke? Der er to æggestokke , en på hver side af livmoderen. Æggestokke lave æg og hormoner som østrogen og progesteron. Disse hormoner hjælper piger med at udvikle sig, og gør det muligt for en kvinde til har en baby. Det æggestokke frigive et æg som en del af a kvindes cyklus.

Også spurgt, hvad er funktionen af æggestok hos kvinder?

Det æggestokke har to primære reproduktive funktioner i kroppen. De producerer oocytter (æg) til befrugtning, og de producerer reproduktive hormoner, østrogen og progesteron.

Hvilken æggestok producerer en pige?

I det normale kvinde det æggestok af højre side giver æg, der ved befrugtning udvikler sig som hanner, og den æggestok af venstre side giver æg, der potentielt er kvinde.

Anbefalede: