Hvad er forskellen mellem primær og sekundær meristem?
Hvad er forskellen mellem primær og sekundær meristem?

Video: Hvad er forskellen mellem primær og sekundær meristem?

Video: Hvad er forskellen mellem primær og sekundær meristem?
Video: Anatomy of flowering plant - Primary and secondary meristem 2024, September
Anonim

Primær Meristem : Primære meristemer er de direkte efterkommere af de embryonale celler. Eksempel: apikal meristem af shoot apex og root apex. (2). Sekundær Meristem : Sekundære meristemer er meristematisk væv opstår fra de permanente væv.

Folk spørger også, hvad er forskellen mellem primært og sekundært væv?

Alle planter har primært væv (selvom bryophytes mangler vaskulære væv ). Sekundært væv skyldes sidevækst (sidelæns) vækst, og nogle urteagtige planter har næppe nogen sekundær vækst. Dicots (træagtige planter) har sekundær vækst, der får dem til at stige i omkreds.

Ved også, hvad er et sekundært meristem? EN sekundær meristem er en type meristematisk væv, der er ansvarlig for sekundær vækst i planter, dvs. vækst i omkreds eller tykkelse. Det er imod det primære meristem der er involveret i den primære vækst, dvs. vækst i højde eller længde.

På denne måde, hvad er et primært meristem?

EN primære meristem er en type meristematisk væv, der er ansvarlig for primær vækst. Primær vækst er en vækst i længden. Et eksempel på en primære meristem er det apikale meristem . Apikal meristemer er meristematisk væv placeret i plantens apices, f.eks. rod apex og skyde apex.

Hvad er forskellen mellem primær og sekundær xylem og phloem?

Xylem bringer vand op fra rødderne ind i resten af træet. Synes godt om floem , primært xylem former sig i primær vækst, og sekundært xylem former sig i sekundær vækst. Efterhånden som vækstsæsonen fortsætter, vil sekundært xylem udvides til det punkt, hvor sekundært floem kan ikke forblive intakt mere.

Anbefalede: