Hvad er funktionerne i den øvre luftvej?
Hvad er funktionerne i den øvre luftvej?

Video: Hvad er funktionerne i den øvre luftvej?

Video: Hvad er funktionerne i den øvre luftvej?
Video: The Upper Respiratory Tract 2024, Juni
Anonim

Den øvre luftvej giver ikke kun en passage til luft, der kan ånde ind og ud af lunger , men det varmer, fugter og filtrerer også luften og er involveret i hoste, synke og tale.

Hvilket af følgende er en funktion af den øvre luftvej?

Det øvre luftvej har en vigtig rolle i at lede luft til lungerne. Strukturen og fungere af dette system har en stor indflydelse på luftens ledning til det nederste luftveje [1]. Funktioner af luftvej omfatte fonation, lugt, fordøjelse, befugtning og opvarmning af inspireret luft [2].

For det andet, hvad er de øvre luftvejsstrukturer? De store passager og strukturer af øvre luftveje omfatter næsen eller næseborene, næsehulen, munden, halsen (svælget) og stemmeboksen (strubehovedet). Det åndedrætsorganerne er beklædt med en slimhinde, der udskiller slim. Slim fanger mindre partikler som pollen eller røg.

Hvad er funktionen af den nedre luftvej?

Det nedre luftvej system eller nedre luftvej kanal, består af luftrøret, bronkierne og bronchiolerne og alveolerne, der udgør lungerne. Disse strukturer trækker luft ind fra overdelen åndedrætsorganer system, absorberer ilt og frigiver kuldioxid i bytte.

Hvad er de fire dele af det øvre luftvejssystem?

Det luftvej , som omfatter næse, mund, svælg, strubehoved, luftrør, bronkier og bronkioler, transporterer luft mellem lungerne og kroppens ydre.

Anbefalede: