Indholdsfortegnelse:

Hvad er en okklusiv trombe?
Hvad er en okklusiv trombe?

Video: Hvad er en okklusiv trombe?

Video: Hvad er en okklusiv trombe?
Video: Hvad er udbyttet? 2024, Juni
Anonim

EN trombe i et stort blodkar vil reducere blodgennemstrømningen gennem dette kar (betegnet et vægmaleri trombe ). I et lille blodkar kan blodgennemstrømningen være helt afbrudt (betegnet en okklusiv trombe ), hvilket resulterer i død af væv, der leveres af dette fartøj.

Hvad er i denne henseende en ikke -okklusiv trombe?

Akut DVT er karakteriseret ved smerter og hævelse og er normalt okklusiv , hvilket betyder, at det blokerer blodgennemstrømningen, hvorimod ikke - okklusiv DVT er mindre symptomatisk. Mærket "kronisk" er blevet anvendt på symptomatisk DVT, der varer længere end 10 til 14 dage.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er ekkogen trombe? Det er nyttigt at erkende, at akut DVT normalt er okklusiv, ikke ekkogen , og det har en tendens til at være kontinuerlig. Hvis ultralydet afslører trombose det er ekkogen , ikke -inklusiv eller diskontinuerlig, bør kronisk DVT overvejes. Seriel test eller venografi kan hjælpe med at afklare problemet.

Desuden, hvad er forskellen mellem en trombe og en blodprop?

EN blodprop er god, når der er skader på det vaskulære væv, men det er farligt, hvis det dannes i en sund og rask blod beholder. I denne sag kaldes det a trombe . I denne sag kaldes det a trombe.

Hvad er typer af trombose?

Der er 2 hovedtyper af trombose:

  • Venøs trombose er, når blodproppen blokerer en vene. Vener fører blod fra kroppen tilbage til hjertet.
  • Arteriel trombose er, når blodproppen blokerer en arterie. Arterier transporterer iltrigt blod væk fra hjertet til kroppen.

Anbefalede: