Hvordan finder du endepunktet i en potentiometrisk titrering?
Hvordan finder du endepunktet i en potentiometrisk titrering?

Video: Hvordan finder du endepunktet i en potentiometrisk titrering?

Video: Hvordan finder du endepunktet i en potentiometrisk titrering?
Video: Potentiometry: Determine end point by Shom Prakash Kushwaha, HIPER, India 2024, Juni
Anonim

I en potentiometrisk titrering det endepunkt bestemmes ved brug af et par elektroder eller en kombinationselektrode. Det endepunkt forekommer, hvor der er en maksimal hastighed for ændring af potentiale ved endepunkt af titrering.

På denne måde, hvad er potentiometrisk slutpunkt?

Potentiometrisk titrering er en volumetrisk metode, hvor potentialet mellem to elektroder måles (referent- og indikatorelektrode) som en funktion af det tilsatte reagensvolumen. Det første derivat, ΔE/ΔV, er kurvens hældning og endepunkt forekommer ved volumen, V ', hvor ΔE/ΔV har den maksimale værdi.

For det andet, hvilken indikator bruges til potentiometrisk titrering? Redox -titrering: Denne type potentiometrisk titrering involverer en analyt og titrant, der gennemgår en redox reaktion . Et eksempel på denne type titrering ville være behandlingen af en jodopløsning med et reduktionsmiddel, der producerer iodidion (en stivelsesindikator bruges til at få slutpunktet).

På samme måde, hvordan virker potentiometrisk titrering?

Potentiometriske titreringer involverer måling af potentialet for en passende indikatorelektrode i forhold til en referenceelektrode som funktion af titrantvolumen. Titrering involverer måling og registrering af cellepotentialet (i millivoltenheder eller pH) efter hver tilsætning af titrant.

Hvorfor bruges indikator ikke i potentiometrisk titrering?

Potentiometrisk titrering er en teknik, der ligner direkte redox titrering reaktion. Det er et nyttigt middel til at karakterisere en syre. Ingen indikator er Brugt ; i stedet måles potentialet på tværs af analytten, typisk en elektrolytopløsning.

Anbefalede: