Er 1,25 øjenrecept dårlig?
Er 1,25 øjenrecept dårlig?

Video: Er 1,25 øjenrecept dårlig?

Video: Er 1,25 øjenrecept dårlig?
Video: Smilla skal have briller for første gang | Første gang | Ultra 2024, Juni
Anonim

Her er to eksempler: Hvis din recept læser + 1.25 , du er lidt langsynet. Hvis din recept lyder -5, du er betydeligt nærsynet. Den næste kolonne kan være et "C" eller "Cylinder", og det bruges til at beskrive astigmatisme, hvilket blot betyder din øje er ikke helt rund (som de fleste mennesker!).

Tilsvarende, er 1,00 øjerecept dårligt?

Tallene Generelt, jo længere væk fra nul du kommer (uanset om tallet er positivt eller negativt), desto dårligere er dit syn og jo større behov for vision rettelse. Så + 1.00 og - 1.00 er ret beskedne; dit syn er ikke for dårligt , da du kun behøver 1 dioptri korrektion.

Yderligere, hvad er øjenets normale kraft? " Normal "synsskarphed Hos unge mennesker er gennemsnit synsskarphed af en sund, emmetropisk øje (eller ametropisk øje med korrektion) er cirka 6/5 til 6/4, så det er unøjagtigt at betegne 6/6 synsskarphed som "perfekt" syn.

Også spurgt, hvilken øjenordination anses for dårlig?

Generelt, jo længere væk fra nul er tallet på din recept , jo dårligere dit syn og jo mere vision korrektion (stærkere recept ) du mangler. Et "plus" (+) tegn foran tallet betyder, at du er langsynet, og et "minus" (-) tegn betyder, at du er nærsynet.

Hvad betyder 1,5 for briller?

Mennesker med en måling på 1.5 eller mere har typisk brug for kontakter eller briller at have en klar vision. Af de tre numre på dine kontakter eller briller recept, de to sidste refererer til astigmatisme: Sfærisk angiver, om du er nærsynet eller langsynet.

Anbefalede: