Hvad er den største arterie, der bruges til arteriel punktering?
Hvad er den største arterie, der bruges til arteriel punktering?

Video: Hvad er den største arterie, der bruges til arteriel punktering?

Video: Hvad er den største arterie, der bruges til arteriel punktering?
Video: Kredsløbet: Blodkarrene 2024, Juni
Anonim

Det radiale pulsåre er den foretrukne side for arteriel punktering og kanylering. En af grundene er den relative lette at identificere den anatomiske placering af dette pulsåre . En anden grund er sikkerhedsstillelsen af arteriel blodtilførsel til hånden fra radial og ulnar arterier.

Hvilken arterie udover dette bruges mest til opsamling af arteriel blodgas?

radial arterie

For det andet, hvad er den mest almindelige komplikation ved en arteriel punktering? Den mest almindelige komplikation fra en arteriel punktering er hæmatom på stedet. Mindre almindelige, men vigtige komplikationer er trombe i arterien og infektion på stedet.

Hvad sker der på samme måde, hvis du punkterer en arterie?

Enhver pause fra den korrekte sikkerhedsteknik kan forårsage skade på patienten, hvilket kan resultere i tab af form og funktion til kroppen distalt i forhold til arteriel punktering websted. Risikoen for komplikationer øges, hver gang der gentages punkteringer på samme sted.

Hvilken nålestørrelse og -måler bruges generelt til arteriel punktering?

For en voksen, brug en 20- Målestok , 2,5 tommer nål for en lårbensprøve og en 22 Målestok , 1,25 tommer nål til en radial arterie punktering . Til pædiatrisk arteriel prøveudtagning, brug en nål med en lidt kortere længde i intervallet 22 til 24 Målestok på de samme steder som hos voksne.

Anbefalede: