Findes glat endoplasmatisk retikulum i plante- eller dyreceller?
Findes glat endoplasmatisk retikulum i plante- eller dyreceller?

Video: Findes glat endoplasmatisk retikulum i plante- eller dyreceller?

Video: Findes glat endoplasmatisk retikulum i plante- eller dyreceller?
Video: Dyrecelle 2024, Juni
Anonim

Det glat endoplasmatisk retikulum , eller glat ER , er en organel fundet i begge dyreceller og planteceller . En organel er en underenhed inden for en celle der har en specialiseret funktion. Hovedfunktionen af glat ER er at lave cellulære produkter som hormoner og lipider.

Under hensyntagen til dette, findes der groft endoplasmatisk net i plante- eller dyreceller?

Det ru endoplasmatisk retikulum (RER) er til stede i begge plante og dyreceller . Det spiller en rolle i proteinproduktion og forarbejdning. Det kaldes ru ” på grund af tilstedeværelsen af membranbundne ribosomer på dens overflade. RER er til stede hele vejen igennem celle men tætheden er højest nær kernen og golgi-legemet.

hvad er det glatte endoplasmatiske retikulum lavet af? Glat endoplasmatisk retikulum (SER), netværk af fine disklignende rørformede membranvesikler, en del af en kontinuert membranorganel i cytoplasmaet af eukaryote celler, der er involveret i syntese og opbevaring af lipider, herunder kolesterol og fosfolipider, som bruges i produktionen af nye cellulære celler

I denne forbindelse, hvor er det glatte endoplasmatiske retikulum placeret?

Det glat endoplasmatisk retikulum omfatter rørlignende struktur befinde sig nær celleperiferien. Disse tubuli eller rør forgrener sig undertiden og danner et netværk, der er retikulært. Netværket af glat endoplasmatisk retikulum giver mulighed for at øge overfladearealet til lagring af nøgleenzymer.

Opbevares calcium i den glatte eller ru ER?

Det glat endoplasmatisk retikulum udfører også metabolismen af kulhydrater og steroider. I muskelceller er glat endoplasmatisk retikulum regulerer kalk ion opbevaring . Det glat endoplasmatisk retikulum ligesom groft endoplasmatisk retikulum er forbundet til atomkonvolutten.

Anbefalede: