Hvorfor gives influenzasprøjtning hvert år?
Hvorfor gives influenzasprøjtning hvert år?

Video: Hvorfor gives influenzasprøjtning hvert år?

Video: Hvorfor gives influenzasprøjtning hvert år?
Video: MMR, influenza virus 2024, September
Anonim

Ny influenzavacciner er frigivet hvert år at følge med hurtigt tilpasning influenza vira. Når du bliver vaccineret, producerer dit immunsystem antistoffer for at beskytte dig mod de vira, der er inkluderet i vaccine . Men antistofniveauerne kan falde over tid - en anden grund til at få et influenzaskud hvert år.

Tilsvarende, hvorfor det er vigtigt at få influenzaskud?

En årlig sæsonbestemt influenzavaccine er den bedste måde at hjælpe med at beskytte mod influenza . Vaccination har vist sig at have mange fordele, herunder at reducere risikoen for influenza sygdomme, indlæggelser og endda risikoen for influenza -relateret død hos børn.

Udover ovenstående, er 2019-influenzasprøjten effektiv? Siden 2018- 2019 sæson, producenten af næsespray vaccine har brugt en ny H1N1 vaccine virus i produktion. Nogle data tyder på, at dette vil resultere i forbedret effektivitet mod H1N1. Der er dog ingen offentliggjorte effektivitetsestimater for dette vaccine komponent mod H1N1-virus er tilgængelige.

Hvorfor skulle jeg derfor få et influenzaskud i 2019?

Influenzavaccine forhindrer millioner af sygdomme og influenza -relaterede lægebesøg hvert år. I sæsoner, hvor influenzavaccine vira ligner cirkulerende influenza vira, influenzavaccine har vist sig at reducere risikoen for at skulle gå til lægen med influenza med 40 procent til 60 procent.

Hvor ofte skal du få et influenzaskud?

Det vigtigste er, at alle mennesker på 6 måneder og ældre skal få en influenzavaccine hvert år. Hvis du har spørgsmål om hvilke vaccine er bedst til du , tal med din læge eller anden sundhedspersonale. Flere oplysninger findes på Who Bør få Vaccineret.

Anbefalede: