Kan en cystoskopi fjerne nyresten?
Kan en cystoskopi fjerne nyresten?

Video: Kan en cystoskopi fjerne nyresten?

Video: Kan en cystoskopi fjerne nyresten?
Video: Gynekomasti: Hvordan kan dere fjerne brystkjertelvev? 2024, Juni
Anonim

Cystoskopi og ureteroskopi.

Lægen indsætter cystoskop eller ureteroskop gennem urinrøret for at se resten af urinvejene. En gang sten - findes, lægen kan fjerne det eller knæk det i mindre stykker. Lægen udfører disse procedurer på hospitalet med anæstesi.

Heraf, vil en cystoskopi vise nyresten?

Cystoskopi kan også hjælpe med at bestemme årsagen til hyppige urinvejsinfektioner. Imidlertid, cystoskopi gøres generelt ikke, mens du har en aktiv urinvejsinfektion. Diagnose blære sygdomme og tilstande. Eksempler omfatter blærekræft, blære sten og blærebetændelse (blærebetændelse).

På samme måde, hvad vil en urolog gøre for nyresten? Ureteroskopi (URS) bruges til at behandle sten i nyre og urinleder. URS involverer at føre et meget lille teleskop, kaldet et ureteroskop, ind i blæren, op i urinlederen og ind i nyre . En gang urolog ser sten - med ureteroskopet griber en lille, kurvlignende enhed mindre sten og fjerner dem.

Også at vide, hvordan får du en nyresten ud af dit urinrør?

For at fjerne en mindre sten - i din urinleder eller nyre , kan din læge føre et tyndt oplyst rør (ureteroskop) udstyret med et kamera gennem din urinrøret og blære til din ureter. En gang sten - er placeret, kan specialværktøjer snare den sten - eller del det i stykker, der passerer i din urin.

Hvor lang tid tager det at komme sig efter en nyrestenoperation?

4 til 6 uger

Anbefalede: