Hvor dræner portalvenen?
Hvor dræner portalvenen?

Video: Hvor dræner portalvenen?

Video: Hvor dræner portalvenen?
Video: The PORTAL VEIN and its tributaries | Anatomy Tutorial 2024, Juni
Anonim

Den øvre og nedre mesenteriske vener slutte sig til milten vene bag bugspytkirtlen for at danne portalåre som fører blod til leveren, hvilket igen er drænet af leveren vener som går over i IVC.

Spørgsmålet er også, hvor portalvenen drænes ind?

Det portalåre dermed dræner blod fra det meste af mave -tarmkanalen. Blod krydser derefter leveren i hepatiske sinusoider og tømmer ind i det centrale vener hvorigennem den når inferior vena cava.

Hvilke organer dræner ved siden af ovenstående i portalvenen? Det portåre eller lever portalåre er et blodkar, der transporterer blod fra mave-tarmkanalen, galdeblæren, bugspytkirtlen og milten til leveren.

Under hensyntagen til dette, hvilke vener dræner til portalåre?

Det venøse blod fra GI-kanalen dræner ind i de øvre og nedre mesenteriske vener; disse to fartøjer sættes derefter sammen med miltåre lige bag på nakken af bugspytkirtlen for at danne portalvenen. Dette deler sig derefter for at danne højre og venstre grene, der hver leverer omkring halvdelen af leveren.

Hvad er den vigtigste portalåre?

Det portåre (PV) (undertiden omtalt som vigtigste eller lever portalåre ) er vigtigste fartøj i portal venøs system og dræner blod fra mave-tarmkanalen og milten til leveren.

Anbefalede: