Hvad er microvilli Hvordan fungerer disse strukturer?
Hvad er microvilli Hvordan fungerer disse strukturer?

Video: Hvad er microvilli Hvordan fungerer disse strukturer?

Video: Hvad er microvilli Hvordan fungerer disse strukturer?
Video: Microvilli 2024, Juli
Anonim

Hvordan gøre disse strukturer forholde sig til funktion af tarmceller? Microvilli er lange, tynde fremspring fra det celleoverflade, som øger overfladearealet uden en mærkbar stigning i volumen.

Hvad er opbygningen og funktionen af microvilli under hensyntagen til dette?

Microvilli (ental: mikrovillus ) er mikroskopiske cellulære membranfremspring, der øger overfladearealet til diffusion og minimerer enhver stigning i volumen, og er involveret i en lang række forskellige funktioner , herunder absorption, sekretion, cellulær adhæsion og mekanotransduktion.

Hvad er microvilli på samme måde lavet af? Microvilli er sammensat af bittesmå proteinfibre kaldet aktinfilamenter, der løber parallelt langs strukturens længde. Filamenterne er forbundet med hinanden og cellemembranen ved hjælp af proteinbundter, der er knyttet til aktinfilamenterne.

Også at vide er, hvad er formålet med microvilli?

Celler kan have slanke forlængelser af cellemembranen for at danne cilia eller de mindre forlængelser kaldet mikrovilli . Det mikroskopiske mikrovilli effektivt øger cellens overfladeareal og er nyttige til absorption og sekretionsfunktioner. Et dramatisk eksempel er den menneskelige tyndtarm.

Hvordan adskiller mikrovilli og cilia sig i struktur og funktion?

Microvilli er ikke-dødelige, hvorimod cilia er bevægelige komponenter. Cilia bruges til at flytte cellelegemerne og andre fejende processer, hvorimod mikrovilli bruges i absorptionsprocessen. Microvilli er placeret på overfladerne af de søjleformede epitelceller i tyndtarmen og nyretubuli.

Anbefalede: