Hvor er den grove ER placeret i en celle?
Hvor er den grove ER placeret i en celle?

Video: Hvor er den grove ER placeret i en celle?

Video: Hvor er den grove ER placeret i en celle?
Video: Cellers opbygning - Biologi 7. årgang 2024, September
Anonim

Groft ER findes i hele celle men densiteten er højere nær kernen og Golgi -apparatet. Ribosomer på ru endoplasmatisk retikulum er kaldes 'membranbundet' og er ansvarlig for samlingen af mange proteiner.

Hvor er den glatte ER så placeret i en celle?

Det glat endoplasmatisk retikulum som det grove endoplasmatisk retikulum er forbundet til atomkonvolutten. Det glat endoplasmatisk retikulum omfatter rørlignende struktur befinde sig i nærheden af celle periferi. Disse tubuli eller rør forgrener sig undertiden og danner et netværk, der er retikulært.

Hvad er strukturen i den grove ER derudover? Grov ER Hedder ru fordi den har ribosomer fastgjort til overfladen. De dobbelte membraner af glat og grov ER danne sække kaldet cisternae. Proteinmolekyler syntetiseres og opsamles i det cisternale rum/lumen. Når der er syntetiseret nok proteiner, samler de sig og klemmes af i vesikler.

Desuden, hvad gør den grove ER i en celle?

Ru endoplasmatisk retikulum er en organel fundet i eukaryotisk celler . Dens hovedfunktion er at producere proteiner. Det er består af cisternae, tubuli og vesikler. Cisternerne består af fladtrykte membranskiver, som er involveret i modifikationen af proteiner.

Hvorfor er den grove ER vigtig?

Funktionen af grov ER er at give et sted, så ribosomer kan producere proteiner, og proteiner er et af de mest vigtig ting i en celle. Grov ER er organellen, der læser DNA -instruktionerne til fremstilling af proteinerne. Også den groft ER er involveret i transport af proteiner til Golgi -apparatet.

Anbefalede: