Hvordan giver du bicarbonat til metabolisk acidose?
Hvordan giver du bicarbonat til metabolisk acidose?

Video: Hvordan giver du bicarbonat til metabolisk acidose?

Video: Hvordan giver du bicarbonat til metabolisk acidose?
Video: Acidosis, Respiratory and Metabolic, Animation 2024, Juni
Anonim

For disse patienter skal terapien individualiseres. Generelt, bikarbonat bør gives ved en arteriel blod -pH på ≦ 7,0. Det angivne beløb skal være det, der beregnes til tage med pH op til 7,2. Trangen til give bikarbonat for en patient med svær acidæmi er tilbøjelig til at være næsten uimodståelig.

Så hvordan korrigerer natriumbicarbonat metabolisk acidose?

IV natriumbicarbonat Tilføjelse af base for at imødegå høje syreniveauer behandler nogle typer af metabolisk acidose . Intravenøs (IV) behandling med en base kaldet natriumbicarbonat er en måde at balancere syrer i blodet på. Det er vant til behandle forhold, der forårsager acidose igennem bikarbonat (basis) tab.

Giver du også Bicarb i respiratorisk acidose? Bicarbonat . Infusion af natrium bikarbonat er sjældent angivet. Denne foranstaltning kan overvejes efter hjertestop med en ekstremt lav pH (<7,0-7,1). I de fleste andre situationer, natrium bikarbonat har ingen rolle i behandlingen af respiratorisk acidose.

Med hensyn til dette, hvordan erstatter du bicarbonat i metabolisk acidose?

Almindelig voksen dosis til Metabolisk acidose Moderat metabolisk acidose : 50 til 150 mEq natrium bikarbonat fortyndet i 1 L D5W for at blive intravenøst infunderet med en hastighed på 1 til 1,5 L/time i løbet af den første time.

Hvorfor er bicarbonat lav i metabolisk acidose?

Lavt bicarbonat niveauer i blodet er et tegn på metabolisk acidose . Det er en base, det modsatte af syre, og kan balancere syre. Det forhindrer vores blod i at blive for surt. Sunde nyrer hjælper med at holde din bikarbonat niveauer i balance.

Anbefalede: