Indholdsfortegnelse:

Hvad er et dybt punkteringssår?
Hvad er et dybt punkteringssår?

Video: Hvad er et dybt punkteringssår?

Video: Hvad er et dybt punkteringssår?
Video: First Aid Tips : How to Treat a Puncture Wound 2024, September
Anonim

EN punkteringssår er en dybt sår der opstår på grund af noget skarpt og spidst, såsom et søm. Åbningen på huden er lille, og punkteringssår bløder muligvis ikke meget. Punkter sår der opstår på grund af en bid eller træde på et rustent stykke metal, såsom et søm, har brug for hurtig lægehjælp.

Også spurgt, hvordan behandler du et dybt punkteringssår?

Sådan tager du hånd om et punkteringssår:

  1. Vask hænder. Dette hjælper med at forhindre infektion.
  2. Stop blødningen. Påfør let tryk med en ren bandage eller klud.
  3. Rengør såret. Skyl såret med rent vand i fem til 10 minutter.
  4. Påfør et antibiotikum.
  5. Dæk såret.
  6. Skift dressingen.
  7. Hold øje med tegn på infektion.

hvor længe gør et stiksår ondt? Punkter sår er smertefulde, men smerten bør aftage som sår helbreder. Håndkøbsmedicin kan hjælpe mod betændelse og smerter. Disse omfatter ibuprofen (Motrin, Advil) eller naproxennatrium (Aleve). I gennemsnit kan det tage to dage til to uger for en skade at hele.

Her ved du, om et punkteringssår er inficeret?

Hvis det sår er mere end 24 timer gammel, og personen udvikler sig tegn af infektion , såsom rødme i området af sår hævelse, pusdræning, feber over 37,3 C eller røde striber, der kommer væk fra sår . Hvis det sår stopper ikke med at bløde efter tryk i 5 minutter.

Skal jeg lægge et stiksår i blød?

Flere gange om dagen i fire eller fem dage, blødgøres det sår i varmt vand. Iblødsætning hjælper med at rense sår indefra og ud. Overvåg omhyggeligt for tegn på infektion. Fordi punkteringssår gå dybt, kan en infektion muligvis ikke blive synlig i flere dage efter skaden.

Anbefalede: