Hvor krydser den laterale spinothalamus-kanal?
Hvor krydser den laterale spinothalamus-kanal?

Video: Hvor krydser den laterale spinothalamus-kanal?

Video: Hvor krydser den laterale spinothalamus-kanal?
Video: Lateral Spinothalamic Tracts | Anterior Spinothalamic Tract 2024, Juni
Anonim

Disse sekundære neuroner kaldes traktat celler. Axonerne i traktat celler kryds over ( dekussere ) til den anden side af rygmarven via den forreste hvide kommissur og til det anterolaterale hjørne af rygmarven (deraf spinothalamuskanalen er en del af det anterolaterale system).

Hvad gør den laterale spinothalamiske kanal tilsvarende?

Det lateral spinothalamisk kanal , også kendt som lateral spinothalamisk fasciculus, er en stigende vej placeret anterolateralt inden for den perifere hvide substans i rygmarven. Det er primært ansvarligt for at overføre smerter og temperatur samt grov berøring.

Ved siden af ovenstående, på hvilket tidspunkt krydser axonerne i den spinothalamiske vej til den modsatte side af CNS? Axoner af den spinothalamiske vej krydser umiddelbart i rygmarven og stige kontralateralt.

Heraf, hvor er de spinothalamiske veje placeret?

Det spinothalamisk kanal neuroner findes i alle rygmarvsegmenter. Størstedelen af rotter spinothalamisk kanal neuroner er befinde sig hovedsageligt i laminae 1 og 3-7, 10 og i den laterale spinalkerne.

Er dorsalsøjlen ipsilateral eller kontralateral?

Siden rygsøjler og spinothalamiske kanaler indeholder ipsilateral og kontralateralt henholdsvis fibre, transektion af halvdelen af rygmarven fører til et karakteristisk mønster af sansetab.

Anbefalede: