Hvad gør et organ retroperitonealt?
Hvad gør et organ retroperitonealt?

Video: Hvad gør et organ retroperitonealt?

Video: Hvad gør et organ retroperitonealt?
Video: The 88E - Geosonics II - Clavichord - Soundpaint and MORE!!! 2024, Juli
Anonim

Organer er retroperitoneal hvis de kun har bughinden på deres forreste side. Strukturer, der ikke er suspenderet af mesenteri i bughulen, og som ligger mellem parietal peritoneum og abdominalvæg, klassificeres som retroperitoneal.

På samme måde, hvad er intraperitoneale organer?

Det intraperitoneale organer er mave, milt, lever, tolvfingertarmen, jejunum, ileum, tværgående tyktarm og sigmoid tyktarm. Det retroperitoneale organer er resten af tolvfingertarmen, blindtarmen og tyktarmen, den nedadgående tyktarm, bugspytkirtlen og nyrerne.

Hvilken del af spiserøret er retroperitoneal på samme måde? Spiserøret er retroperitonealt i "Abdomen", ikke i "Thorax". Peritoneum er et ord, der strengt bruges til mave. Dens bror i Thorax hedder Pleura. I thorax, den Spiserøret ligger i Mediastinum, krydser den membranen på niveau med T10 -hvirvler.

Spørgsmålet er også, hvorfor betragtes nyrerne som retroperitoneal?

Venstre nyre sidder lidt højere i kroppen på grund af leverens størrelse, som også er på højre side. Det nyrer er taget i betragtning “ retroperitoneal ”Organer, hvilket betyder, at de sidder bag en foring i bughulen, i modsætning til alle andre maveorganer.

Er nyrerne retroperitoneal?

Retroperitoneal strukturer omfatter resten af tolvfingertarmen, den stigende kolon, den nedadgående kolon, den midterste tredjedel af endetarmen og resten af bugspytkirtlen. Andre organer placeret i retroperitoneal rummet er nyrer binyrer, proksimale urinleder og nyre fartøjer.

Anbefalede: