Hvem opdagede TMV-virus?
Hvem opdagede TMV-virus?

Video: Hvem opdagede TMV-virus?

Video: Hvem opdagede TMV-virus?
Video: Discovery of Virus-1: Story of Tobacco Mosaic Virus 2024, Juni
Anonim

Beijerinck opfandt udtrykket " virus " for at indikere, at årsagen til tobaksmosaik sygdom var af ikke-bakteriel karakter. Tobaksmosaikvirus var den første virus at blive krystalliseret. Det blev opnået af Wendell Meredith Stanley i 1935, som også viste det TMV forbliver aktiv selv efter krystallisation.

På samme måde kan man spørge, hvem er far til virus?

Von Neumanns design til et selvgengivende computerprogram betragtes som verdens første computer virus , og han anses for at være den teoretiske " far "af computervirologi.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvornår Martinus beijerinck opdagede vira? Både Ivanovsky, en russisk botaniker, og Beijerinck er blevet krediteret med ' opdagelse ' af virus . Der er ingen tvivl om, at Ivanovsky i 1892 var den første til at rapportere filtrerbarheden af et infektiøst agens, der nu anerkendes som en virus , men han fortsatte med at tro, at det måtte være en type bakterie.

Heri, hvor findes tobaksmosaikvirus?

Dette er fordi TMV forekommer i meget høje koncentrationer i de fleste planteceller. Når planter håndteres, bliver de små bladhår og nogle ydre celler uundgåeligt beskadiget og lækker saft på hænder, værktøj og tøj. Frø fra inficerede planter kan også bære virus på deres frøfrakker.

Hvilke planter påvirkes af tobaksmosaikvirus?

TMV er et enkeltstrenget RNA virus der almindeligvis inficerer Solanaceous planter , som er en plante familie, der omfatter mange arter såsom petunia, tomater og tobak.

Anbefalede: