Indholdsfortegnelse:

Hvilken type trokarer bruges til laparoskopi?
Hvilken type trokarer bruges til laparoskopi?

Video: Hvilken type trokarer bruges til laparoskopi?

Video: Hvilken type trokarer bruges til laparoskopi?
Video: Laparoskopi nedir 2024, Juni
Anonim

De forskellige typer trokarer

  • Skæring trokarer , som har et skarpt metal- eller plastikblad, der kan skære gennem de forskellige vævslag, når der påføres tryk. Det her type gør det let at indsætte det i kategorien i maven.
  • Udvidelse trocars , som har en stump spids, der adskiller og udvider væv under tryk.

Hvad bruges en trocar tilsvarende til i kirurgi?

Laparoskopisk Trocars . I sin enkleste form, a trocar er et penformet instrument med et skarpt trekantet punkt i den ene ende, typisk Brugt inde i et hult rør, kendt som en kanyle eller muffe, for at skabe en åbning ind i kroppen, gennem hvilken muffen kan indføres, for at give en adgangsport under kirurgi.

Tilsvarende, hvad er en trokarskade? Åben laparoskopi Generelt trocar skader på abdominal indvold opstår a) når indvoldene er usædvanligt tæt på punktet trokar indsættelse eller b) hvor trocar trænger for langt ind i bughulen, når den indsættes. Førstnævnte kan forventes, når patienten tidligere har været opereret.

På samme måde kan man spørge, hvad er en trocar og kanyle?

EN trokar (eller trochar) er en medicinsk eller veterinær enhed, der består af en obturator (som kan være en metal- eller plastspidset eller ikke-bladet spids), en kanyle (hovedsageligt et hult rør) og en tætning. Trocars tillader også udslip af gas eller væske fra organer i kroppen.

Hvad bruges en Veress -nål til?

EN Veress nål eller Veres nål er en fjederbelastet nål bruges til skabe pneumoperitoneum til laparoskopisk kirurgi. Af de tre generelle tilgange til laparoskopisk adgang er Veress nål teknik er den ældste og mest traditionelle.

Anbefalede: