Hvad er forskellen mellem multipel personlighedsforstyrrelse og skizofreni?
Hvad er forskellen mellem multipel personlighedsforstyrrelse og skizofreni?

Video: Hvad er forskellen mellem multipel personlighedsforstyrrelse og skizofreni?

Video: Hvad er forskellen mellem multipel personlighedsforstyrrelse og skizofreni?
Video: Schizophrenia vs Multiple Personality Disorder 2024, September
Anonim

Hvad er det forskel mellem dissociativ identitetsforstyrrelse og skizofreni ? Skizofreni er en alvorlig psykisk sygdom, der involverer kronisk (eller tilbagevendende) psykose, hovedsageligt kendetegnet ved at høre eller se ting, der ikke er virkelige (hallucinationer) og tænke eller tro på ting uden grundlag i virkeligheden (vrangforestillinger).

Er skizofreni på samme måde det samme som multipel personlighedsforstyrrelse?

Folk, der tror på det, er forvirrende skizofreni med en dissociativ sygdom kendt som dissociativ identitetsforstyrrelse (hed tidligere multipel personlighedsforstyrrelse ). Skizofreni og dissociative lidelser er begge alvorlige psykiske lidelser, der involverer forskellige symptomer og forskellige behandlinger.

Ved en person med multipel personlighedsforstyrrelse på samme måde, at de har det? I praksis er langt størstedelen af mennesker med dissociativ identitetsforstyrrelse gør ikke åbenbart til stede som om de har ' flere personligheder '. Men mange symptomer kan se ud til at være ikke-traumerelateret, såsom depression, stofmisbrug, spiseforstyrrelser og angst.

hvad er forskellen mellem multipel personlighedsforstyrrelse og dissociativ identitetsforstyrrelse?

Nogle gange forvirrer folk dissociativ identitetsforstyrrelse , tidligere kendt som multipel personlighedsforstyrrelse og skizofreni. Dissociativ identitetsforstyrrelse på den anden side forårsager a dele eller fragmenteret forståelse af en persons følelse af sig selv.

Hvordan kan du skelne mellem skizofreni og gjorde?

Traumer får ikke nogen til at have skizofreni , hvorimod for næsten alle med GJORDE Jeg har nogensinde hørt om, det er en reaktion på traumet. Skizofreni er klassificeret som en psykotisk lidelse og håndteres primært gennem stoffer, hvorimod GJORDE betragtes som en udviklingsforstyrrelse, der er mere lydhør over for

Anbefalede: