Er lattergas det samme som entonox?
Er lattergas det samme som entonox?
Anonim

Nitrogenoxid , sælges under varemærket Entonox blandt andre er en inhaleret gas, der bruges som smertestillende medicin og sammen med andre lægemidler mod anæstesi.

Deraf, er entonox det samme som lattergas?

Entonox er en gas som du ånder ind for at gøre smerter bedre. Det er en blanding af 50% nitrogenoxid og 50% ilt. Det kaldes nogle gange ' gas og luft' eller ' lattergas ', da det kan få dig til at føle griner.

Udover ovenstående betragtes lattergas som generel anæstesi? Nitrogenoxid er en svag generel anæstesi og bruges generelt ikke alene. Det kan bruges i generel anæstesi i en 70% koncentration (i kombination med 30% oxygen) eller som en bæregas med mere potent generel anæstesi agenter.

Kan du så lugte lattergas?

Nitrogenoxid er en farveløs og praktisk talt lugtfri gas med en svag, sødlig lugt . Det forårsager centralnervesystemet (CNS) depression og eufori med ringe effekt på åndedrætssystemet.

Er lattergas opløseligt i blod?

Nitrogenoxid er et meget uopløseligt anæstesimiddel, der giver mulighed for hurtig fremkomst fra anæstesi. Fordi nitrogenoxid bruges i høje koncentrationer og er mere opløseligt i blod end nitrogen, det skiller sig ud af blod i luftfyldte rum meget hurtigere end nitrogen reabsorberes ud af sådanne rum.

Anbefalede: