Indholdsfortegnelse:

Hvilke antibiotika er makrolider?
Hvilke antibiotika er makrolider?

Video: Hvilke antibiotika er makrolider?

Video: Hvilke antibiotika er makrolider?
Video: Макролиды за 10 минут. Те вещи, о которых не говортят в ВУЗе. 2024, September
Anonim

Makrolide antibiotika er:

  • azithromycin (mærke navn Zithromax ),
  • clarithromycin (mærkenavne Klacid og Klacid LA),
  • erythromycin (mærkenavne Erymax, Erythrocin , Erythroped og Erythroped A),
  • spiramycin (intet mærke), og.
  • telithromycin (mærke Ketek).

Også at vide er, er doxycyclin et makrolidantibiotikum?

Doxycyclin og azithromycin er antibiotika, der bruges til at behandle mange forskellige typer bakterielle infektioner. Doxycyclin og azithromycin er forskellige typer antibiotika. Doxycyclin er en tetracyklin antibiotikum og azithromycin er et makrolid antibiotikum.

Er amoxicillin på samme måde et makrolid? Amoxicillin er et penicillinantibiotikum. Clarithromycin er et makrolid antibiotikum. Disse antibiotika bekæmper bakterier i kroppen. Amoxicillin , clarithromycin og lansoprazol er en kombinationsmedicin, der bruges til mennesker med Helicobacter pylori (H.

Bare så, hvordan virker makrolidantibiotika?

Makrolider virker ved at binde sig til en specifik underenhed af ribosomer (steder for proteinsyntese) i modtagelige bakterier og derved hæmme dannelsen af bakterielle proteiner. I de fleste organismer hæmmer denne handling cellevækst; dog kan det i høje koncentrationer forårsage celledød.

Er makrolid et penicillin?

Det prototypiske makrolid er erythromycin; andre klinisk vigtige makrolider omfatter clarithromycin og azithromycin. Følgelig, makrolider bruges ofte til behandling af infektioner forårsaget af gram-positive bakterier som alternativer til patienter, der er allergiske over for penicillin.

Anbefalede: