Hvilken effekt havde kogning på enzymaktivitet Hvorfor?
Hvilken effekt havde kogning på enzymaktivitet Hvorfor?

Video: Hvilken effekt havde kogning på enzymaktivitet Hvorfor?

Video: Hvilken effekt havde kogning på enzymaktivitet Hvorfor?
Video: Hvad er enzymer? 2024, Juli
Anonim

Kogende falder enzymaktivitet , fordi fungere af enzym er specifik for sit miljø, såsom temperatur og pH. Ændringer i temperatur eller pH kan denaturere enzym , da dens form vil ændre sig.

Hvilken effekt har kogning udover dette på enzymaktivitet?

Kogende og denaturering Ved temperaturer omkring kogende , de kemiske bindinger, der holder sammen strukturen af enzymer begynde at bryde sammen. Det resulterende tab af tredimensionel struktur forårsager enzymer ikke længere passer til deres målsubstratmolekyler, og enzymer helt stoppe med at fungere.

Desuden, hvad var effekten af kogning på aktiviteten af amylase? Ved kogende enzymet aktivitet stopper; på grund af de høje temperaturer, der dræber enzymerne (denatureret). Frysning ændrer ikke enzymets struktur, så det har ikke en effekt på den aktivitet.

Når man tager dette i betragtning, hvilken effekt havde kogning og frysning på enzymaktiviteten?

Forudsig spørgsmål 1: Kogende en enzym skal denaturere proteinet og gøre det inaktivt. Fryser det enzym vilje har ingen effekt på den enzymaktivitet fordi det har lidt til nej effekt på enzym struktur.

Hvilken effekt havde kogning på reaktionen, hvilket giver en mulig forklaring på denne effekt?

Dit svar: Kogende denaturerer amylase, som får enzymet til at blive inaktiveret. Resultaterne viser, at frysning har ingen effekt om amylaseenzymets aktivitet.

Anbefalede: