Hvordan fremstilles natriumlaurethsulfat?
Hvordan fremstilles natriumlaurethsulfat?

Video: Hvordan fremstilles natriumlaurethsulfat?

Video: Hvordan fremstilles natriumlaurethsulfat?
Video: Состав ШАМПУНЯ! Как искать БЕЗОПАСНЫЙ без SLS 2024, Juli
Anonim

SLES fremstilles ved ethoxylering af dodecylalkohol, hvilket er produceret industrielt fra palmekerneolie eller kokosolie. Det resulterende ethoxylat omdannes til en halv ester svovlsyre, som neutraliseres ved omdannelse til natriumsaltet.

Hvordan laves natriumlaurethsulfat på denne måde?

Natrium lauryl sulfat måske lavet fra petroleumsolie (via OXO-processen) eller fra kokos- eller palmeolie (via Ziegler-processen). I begge processer ekstraheres fedtsyrer og omdannes til fedtalkoholer, hvorefter de sulfoneres til et krystallinsk salt.

er natrium laureth sulfat dårligt? SLS er kendt for at være hudirriterende. Det kan fjerne hudens naturlige olier, hvilket kan forårsage tør hud, irritation og reaktioner. Det kan også være meget irriterende for øjnene.

Også at vide, er natrium laureth sulfat naturligt?

Naturlig Velvære Dette kemikalie har overfladeaktive og rensende egenskaber. Natrium laureth sulfat er afledt af kokosolie, som også anses for at være en uundværlig ingrediens i mange hudpleje- og hårplejeprodukter. Natrium laureth sulfat betragtes som sikker og let at bruge.

Hvad er forskellen mellem natriumlaurylsulfat og natriumlaurethsulfat?

På trods af hvor ens de lyder, er der en stor forskel på SLS og SLES. SLS står for Natriumlaurylsulfat og kan også være kendt som SDS, Natrium Dodecyl Sulfat . I mellemtiden er SLES forkortelse for Natrium Laureth sulfat og undertiden kan skrives som Natrium Lauryl Æter Sulfat.

Anbefalede: