Hvorfor samler vi blod fra venen og ikke fra arterien?
Hvorfor samler vi blod fra venen og ikke fra arterien?

Video: Hvorfor samler vi blod fra venen og ikke fra arterien?

Video: Hvorfor samler vi blod fra venen og ikke fra arterien?
Video: ВИДЕО С ПРИЗРАКОМ СТАРИННОГО ЗАМКА И ОН… /VIDEO WITH THE GHOST OF AN OLD CASTLE AND HE ... 2024, Juni
Anonim

Vener brug for ventiler for at beholde blod flyder mod hjertet. Disse ventiler er særlig vigtige i ben og arme. De bekæmper tyngdekraften for at forhindre tilbageløb af blod . Arterier gør det ikke har brug for ventiler, fordi trykket fra hjertet holder blod flyder gennem dem i en retning.

Ved også, hvorfor tager du blod fra vener og ikke arterier?

Vener brug for ventiler for at beholde blod flyder mod hjertet. Disse ventiler er særligt vigtige i ben og arme. De bekæmp tyngdekraften for at forhindre tilbageløb af blod . Arterier gør det ikke har brug for ventiler, fordi trykket fra hjertet holder blod flyder gennem dem i en retning.

Udover ovenstående, giver du blod fra en vene eller en arterie? Ved direkte transfusioner a vene kan bruges, men blod kan tages fra en pulsåre i stedet. I dette tilfælde blod opbevares ikke, men pumpes direkte fra donor til modtager.

Ved også, hvorfor ville du trække blod fra en arterie?

An arteriel Pind er gjort for at få blod prøver fra arterier . Blod prøver er hovedsageligt taget efter mål gasser i arterier . Unormale resultater kan pege på vejrtrækningsproblemer eller problemer med kroppens stofskifte. Sommetider arteriel pinde er gjort for at få blod kultur eller blod kemiprøver.

Hvilket kar tager de blod fra?

Den overlegne vena cava er den store vene det bringer blod fra hovedet og armene til hjertet, og den inferior vena cava bringer blod fra maven og benene ind i hjertet.

Anbefalede: