Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt Minnesota -røret?
Hvem opfandt Minnesota -røret?

Video: Hvem opfandt Minnesota -røret?

Video: Hvem opfandt Minnesota -røret?
Video: MN WILD MIDSEASON REPORT CARDS 2024, Juni
Anonim

Det er opkaldt efter Robert William Sengstaken Sr. (1923-1978), en amerikansk neurokirurg, og Arthur Blakemore (1897-1970), en amerikansk karkirurg. De konceptualiserede og opfundet det rør i begyndelsen af 1950'erne.

Hvad er derfor et Minnesota -rør?

Sengstaken-Blakemore (SB) rør er en rød rør bruges til at stoppe eller bremse blødning fra spiserøret og maven. En variation af SB rør , kaldet Minnesota rør , kan også bruges til at dekomprimere eller dræne maven for at undgå indsættelse af et sekund rør kaldes nasogastrisk rør.

Hvad er endvidere esophagogastric balloon tamponade? Esophagogastric tamponade : En procedure, hvor a ballon er oppustet i spiserøret og maven for at lægge pres på blødende blodkar, komprimere karrene og stoppe blødningen. Anvendes til behandling af blødende vener i spiserøret ( spiserør varicer) og mave.

Hvordan bruger du derfor Sengstaken Blakemore -røret?

Hvordan gør man det:

  1. Patienten skal intuberes og sengehovedet op ved 45 grader.
  2. Test balloner på Blakemore og tøm dem helt.
  3. Sæt Blakemore -røret gennem munden ligesom en NGT.
  4. Stop ved 50 cm.
  5. Få et røntgenbillede af thorax for at bekræfte placeringen af gastrisk ballon i maven.

Hvorfor kaldes det et Minnesota -rør?

A Sengstaken – Blakemore rør er en medicinsk enhed indsat gennem næsen eller munden og bruges lejlighedsvis til behandling af øvre gastrointestinal blødning på grund af esophageal varices (udspilede og skrøbelige vener i spiserøret, normalt et resultat af cirrose).

Anbefalede: