Kan D-vitamin påvirke TSH-niveauet?
Kan D-vitamin påvirke TSH-niveauet?

Video: Kan D-vitamin påvirke TSH-niveauet?

Video: Kan D-vitamin påvirke TSH-niveauet?
Video: Роль витамина D для поддержания здоровья человека - Доктор Комаровский 2024, Juni
Anonim

D -vitamin mangel ofte sameksisterer med højere TSH og TPO niveauer , samt højere TG -antistoffer. Uanset om det er lavt vitamin D forårsager en stigning i TSH mangler at blive undersøgt, men det viser en sammenhæng mellem vitamin D og TSH (16–20).

Også spurgt, kan D-vitamin påvirke skjoldbruskkirtlen?

Lavt niveau af vitamin D har også været forbundet med autoimmune skjoldbruskkirtlen sygdomme (AITD) såsom Hashimotos thyroiditis (HT) og Graves 'sygdom (GD). Svækket vitamin D signalering er blevet rapporteret at opmuntre skjoldbruskkirtlen tumorigenese [4, 5, 6].

Ligeledes kan mangel på D-vitamin forårsage knuder i skjoldbruskkirtlen? Det er vigtigt at overveje, at nogle autoimmune tilstande er blevet rapporteret at være forbundet med D -vitaminmangel , som kan spille en rolle i vores skjoldbruskkirtel nodule gruppe. Skjoldbruskkirtel antistoffer opnås ikke rutinemæssigt for alle skjoldbruskkirtlen knude patienter, så de var ikke tilgængelige fra alle patienter.

På samme måde spørger folk, hjælper D -vitamin med hypothyroidisme?

Konklusion: Samlet set viste den nuværende undersøgelse det vitamin D tilskud blandt hypothyroid patienter i 12 uger forbedrede serum-TSH og calciumkoncentrationer sammenlignet med placebo, men det ændrede ikke serum-T3, T4, ALP, PTH og albuminniveauer.

Kan faste påvirke TSH-niveauet?

Undersøgelser har vist det tidligt om morgenen faste forårsager højere TSH niveauer sammenlignet med tests taget om eftermiddagen på patienter, der ikke fastede. Siden faste påvirker TSH -niveauer , faste kan gøre det svært at diagnosticere subklinisk hypothyroidisme , da tilstanden diagnosticeres ved specifikt at se på TSH niveauer.

Anbefalede: